Continuum

Wat is Continuum?

Continuum is een spannend onderzoek van het water en het fluïde systeem in en rond om ons. Alles wat leeft is geboren en ontstaat uit water. Ons lichaam bestaat uit meer dan 70% water. In Continuum verkennen we deze vloeistof via gevocaliseerde geluiden, specifieke ademhalingen en bewegingen.

… golven … pulseren … stromen … wervelen ….

Door de oerbewegingen van het water toe te laten en uit te drukken met ons lichaam ontstaat een specifiek effect. Duikend in deze ‘dives’ worden we uitgenodigd om over de grenzen van de gebruikelijke gedachten en gewone bewegingspatronen te gaan. Te bewegen in het flexibele, steeds veranderende en onvoorspelbare karakter van ons fluïdum.

Net als een rivier zich reinigt door zijn wervelende bewegingen, worden aanspanningen en stress in lichaam en geest verzacht. Er ontstaat ruimte voor ons natuurlijk genezend vermogen. Ervaar verbondenheid, zelfgenezing, vernieuwing en herstructurering op het niveau van cellen, weefsel, gedachten, relaties. Eenvoudig, diep en met genot.

Hoe gebruik je Continuum?

Continuum kan preventief worden toegepast om gezond te blijven, als een dagelijkse work-out (de ‘Jungle Gym’ of ‘Continuum Playground’) of ter ontspanning. Je kunt het ook inzetten bij speciale klachten of om geestelijke of lichamelijke trauma’ in evenwicht te brengen.

Een voorbeeld van hoe weefsel kan bewegen wanneer het fluïde systeem ontwaakt:

Individual Continuum Session

  • Om de gezondheid en het plezier te verhogen of je lichaam en geest te bevrijden van stress of trauma.
  • In kaart brengen en begrijpen van je lichaamssysteem en je persoonlijke manier van ademen, plus het leren van individuele klanken en bewegings-sequenties voor dagelijks gebruik.
  • De eerste sessie duurt ca. 1 uur. De volgende sessies zijn dan 30 tot 60 minuten lang. De prijs per sessie is € 50-100 / CHF 60-120, afhankelijk van de duur van de sessie en na eigen inschatting, inclusief een telefonische coaching tussen de sessies. Voor een afspraak neem contact op met Volker.

Continuum Workshops en Retreats

In groepsverband geeft het samenspel van het geluid een verrassend effecten. Er is ook meer tijd om de diepte in te duiken, de sequenties te herhalen en te onderzoeken. Kijk onder Workshops voor het aanbod van workshops, retreats en mystery school.

Volker was de eerste en tot dusver enige Continuum leraar in Nederland. Hij is getraind door Emilie Conrad, oprichter van Continuum en geautoriseerd in 2012. In die tijd voltooide hij ook het Continuum Wellspring Practitioners programma. Tot Emilie’s overlijden in 2014 leerde hij van haar en werkte met haar. Daarna stichtte hij samen met andere Continuum leraren de wereldwijde Continuum Teachers Association.

Bekijk hier een introductie in Continuum (meer video’s op de You Tube channel):

Hier een videofragment van een Pools Internet Televisie interview “Deconstructing the body through Continuum Movement”:

Part 2 of the interview with some sequences and sounds of Continuum: